Преговори са Владом почињу данас у 15 часова, а то ће бити први у низу састанака на којима ће се о одлучивати о захтевима фриленсера. Наша два главна захтева су одустајање од опорезивања уназад и формулисање повољног модела за опорезивање у будућности.

Желимо да искажемо посебну захвалност Заштитнику предузетника и привредника које је подржало протест фриленсера у суботу, 16. јануара, и указало на неадекватност пореског система Србије и проблеме са којима се сусрећу и фриленсери и мала привреда. Такође се захваљујемо Еко стражи и Чуварима ватре који су на протесту говорили, као и свима који су дошли да подрже протест. Извињавамо се ако смо некога заборавили, јер је подршка стизала са свих страна.

Такође, обавештавамо вас да ће од данас УФПС и УРИ сарађивати у изради предлога за преговоре са Владом Србије.

У складу с тим, молимо вас да попуните анкету како бисмо стекли прецизнији увид у потребе шаролике фриленс заједнице. Будући да желимо да направимо најповољнији модел за све нас, уколико имате предлог или савет, пошаљите нам га на мејл адресу office@ufp.rs. На основу анкете и ваших идеја формулисаћемо предлог новог модела опорезивања фриленсера.