О фриленсерима

Ко су фриленсери?

Фриленсери су људи које клијенти унајмљују по пројекту и који немају стално запослење. Ми смо дизајнери, програмери, маркетинг експерти, наставници језика, видео едитори, архитекре, преводиоци, 3Д моделари, писци, виртуелни асистенти, дропшипери, администраторска подршка, тестери и аналитичари, правни саветници, уметници, режисери, SEO експерти, инфлуенсери… 

Зашто фриленс? 

Зато што фриленс даје приступ глобалном тржишту и пружа слободу у раду. Као такав идеалан је за људе који нису у сталном радном односу и оне који свој буџет желе да допуне додатним радом. Број послова у свету фриленса је скоро бесконачан и даје могућност студентима и почетницима у разним областима да се професионално усаврше и стекну прва радна искуства. Са развојем фриленса настала је и једна нова врста радника – дигитални номад, који својим послом није везан за један град, државу или континент.

Потенцијал фриленса у Србији

Уколико би фриленс као начин рада био уређен тако да се његов раст не омета, могао би у великој мери решити проблем незапослености и смањити број корисника социјалног осигурања. Већи број фриленсера би такође значио и више слободних радних места у самој држави. На овај начин би и велики број високо образованих људи из савремених дигиталних технологија добио прилику да се искаже у својим областима, будући да је домаће тржиште и даље рудиментарно и још увек нема довољну потражњу за оваквом врстом услуга.

Утицај фриленса на домаћу привреду

Узевши у обзир да радити на интернету значи имати приступ светском тржишту, фриленс би могао бити најзначајнији извор страних инвестиција и обезбедити свакодневни извоз великих количина разних услуга, притом не трошећи ниједан природни или потрошиви ресурс. Фриленсери би такође могли да изграде најсавременије гране индустрије на домаћем тржишту служећи се знањем и искуством који су стекли радом са иностраним клијентима.

Шта вам доноси чланство?

Правна подршка

Наш стручан тим у сарадњи са удружењем за заштиту уставности и законитости анализирају ваше проблеме и доносе кључна речења за вашу одбрану или правни процес.

Међусобна сарадња између чланова

Предавања, трибине, семинари, разна дешавања… Ми вам нудимо могућност размене идеја, расподеле посла, међусобну техничку помоћ и генерално све што се сматра сарадњом.

Пројекти

Могућност рада на заједничким пројектима.